TOIVONPOLKU
PALVELUT
PSYKOTERAPIA
Psykoterapia sopii mm. masennuksen, ahdistuksen, paniikkioireiden, uupumuksen, itsetunnon ongelmien, ruumiillisten oireiden, pelkojen, menetyksen, sosiaalisten ongelmien, parisuhdekysymysten ja kriisitilanteiden hoitoon. Psykoterapian avulla voi myös ymmärtää paremmin omaa itseään ja saada välineitä käsitellä vaikeita tunteita ja ajatuksia. Psykoterapian tarkoituksena on lievittää ja poistaa psyykkistä kärsimystä, edistää kasvua ja kehitystä, kehittää itsetuntemusta ja elämänhallintaa sekä selvitä ja ratkaista ihmissuhde- ja muita elämänongelmia.
LYHYT TERAPIA
Lyhytterapia on mielenterveyden tukihoitoa, keskusteluapua äkilliseen ongelmaan tai ongelmiin. Lyhytterapia antaa sinulle mahdollisuuden saada apua mieltäsi askarruttaviin asioihin nopeasti, ilman diagnoosia ja lääkärin lähetettä. Lyhytterapia sopii mihin tahansa elämäntilanteeseen, jossa tuntuu, että voisi olla hyvä keskustella jonkun kanssa. Lyhytterapiassa voidaan käsitellä esimerkiksi jaksamisen ongelmia, itsetunto-ongelmia, yksinäisyyttä, surua, sairastumista tai sairastamista.
UUSPERHENEUVONTA
Uusperheneuvonnassa voidaan käsitellä uusperheen dynamiikkaa, vuorovaikutusta, parisuhdetta, suhdetta lapsiin, lasten välisiä suhteita, suhteita ex-puolisoihin tai sukulaisiin, uusparisuhteen ja uusperheenherättämiä tunteita, haasteita tai ongelmia.
Uusperheneuvonnassa voidaan keskustella uusperheen kehitysvaiheista, rajoista, perinteistä, ex-perheiden historioista, uusperheen perheytymisestä , perhejuhlista tai muista käytännön järjestelyistä uusperheessä. Myös ajankäyttö, uusperheen pelisäännöt, perhepalaverit ja roolit uusperheen aikuisina ja vanhempina ovat yleisiä uusperheneuvonnassa käsiteltäviä asioita.
KESKUSTELUAPUA
LAPSILLE, JOIDEN VANHEMMAT OVAT ERONNEET
Keskusteluapua lapsille ja nuorille , joiden vanhemmat ovat eronneet.
Vanhemmille lasten hyvinvointi on tärkein asia ja lapsille rakastavat ja huolehtivat vanhemmat tuovat turvallisuutta. Joskus lasten ja nuorten saattaa olla vaikeaa kertoa vanhemmilleen ajatuksistaan ja toiveistaan. Tällöin voi olla hyvä jutella terapeutin kanssa, joka tarvittaessa toimii lapsen äänenä vanhemmille. Tapaamisissa lapsi tai nuori voi terapeutin kanssa käsitellä eroamiseen ja kahden kodin arkeen ja elämään liittyviä asioita sekä suhdettaan vanhempiin.
PARITERAPIA
Pariterapia on psykoterapian muoto, joka keskittyy psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen vahvistamalla parisuhteen vuorovaikutusta, tunnesuhdetta ja pariskuntien yhteistä ymmärrystä. Pariterapia on keskusteluapua, johon pariskunta voi hakeutua yhdessä.
Yleisin syy hakeutua pariterapiaan on halu saada parisuhde toimimaan. Usein terapiaan tulevan parin pulmana on se, että keskustelu ei lähde
kotona käyntiin tai se muuttuu riidaksi. Syynä voi olla myös yksittäinen ongelma tai kriisi parisuhteessa.
Psykoterapiaan kannattaa hakeutua silloin, kun pariskunta voi keskenään huonosti, esimerkiksi läheisyys tai yhteydentunne on kadonnut.
Pariterapiaan kannattaa hakeutua mahdollisimman pian, ennen kuin ongelmat ovat ehtineet kärjistyä.